Wie zijn we

Groepspraktijk Lotus

Melina Lopez

Klinisch Psycholoog

Steven Lambrechts

Leerkracht, lifecoach, mindfulnesscoach


Evi Serron

Ergotherapeut en coach

Wij stellen ons graag voor

Hieronder kan u meer over onze achtergrond lezen.


Melina Lopez

Klinisch psychologe

Ik ben afgestudeerd als psycholoog in 2009 waarna ik een vijftal jaren werkte als centrumpsycholoog in het gesloten asielcentrum van Dienst Vreemdelingenzaken. Hier ben ik inmiddels al meer dan 6 jaar adjunct-directeur.

Het psycholoog zijn blijf ik echter in hart en nieren. Ik ben in 2014 op zelfstandige basis begonnen in bijberoep in mijn eigen praktijk.

In mijn praktijk heb ik meermaals ondervonden dat we allen meer nood hebben aan Oosterse invalshoeken. Deze zijn op veel vlakken al geïntegreerd in onze Westerse behandelwijzen; denk bijvoorbeeld aan Mindfulness dat onder de Cognitieve Gedragstherapie valt en oosterse fundamenten heeft.

Ik moet toegeven dat ik me hierdoor al liet inspireren voor mijn ervaringen als psycholoog. Ik deed van mijn 5 tot mijn 22 jaar karate; een discipline en gevechtsport waarbij de controle over lichaam en geest centraal staan. Het leerde me bovendien ademhalingstechnieken, het vloeiend bewegen op de ademhaling en de positieve effecten hiervan.

Het spreekt dan ook voor zich dat ik altijd open heb gestaan voor Yoga. Ondanks dat men dit kan afdoen als een moderne hype, ben ik er rotsvast van overtuigd dat dit één van de manieren is om voor jezelf, je lichaam en je geest te zorgen. Het geeft je de mogelijkheid om bewust bezig te zijn met je lichaam; in het hier en nu.


Steven Lambrechts

Leerkracht / Life coach / Mindfulness coach

Reeds van jonge leeftijd was ik  gefascineerd door  sterren en planeten, de natuur en de diversiteit van alle leven. Het leven van de mens..., hoe zijn we geëvolueerd tot wat we nu zijn en hoe kunnen we verder evolueren... Om antwoorden te vinden ben ik me beginnen  verdiepen in de essentie van wat ons mens maakt ,ons bewustzijn. Na vele opleidingen, wetenschappelijke lezingen, cursussen en bijscholingen, heb ik inzichten gekregen waarom mensen doen wat ze doen. Hoe het komt dat bij sommigen het leven gelukkig en vanzelfsprekend verloopt terwijl anderen moeten vechten en tal van tegenslagen te verwerken krijgen.

Gelukkig zijn en gelukkig leven ligt in ieders bereik !         

Met de juiste begeleiding kan ook jij een gelukkig leven leiden zodat je kan leven vanuit je hart !

Samen werken we aan de weg naar een gelukkig leven.

Evi Serron

Coach

In 2001 studeerde ik af als ergotherapeut met een fascinatie voor het psychisch en fysisch (houding, beweging en ademhaling) aspect van de mens. Als ergotherapeut vind ik het heel belangrijk om een persoon in zijn totaliteit te zien en te versterken. Dit vanuit verschillende levensgebieden en de balans ertussen. Met specialisatie in verschillende handicaps en medische- en gezondheidsklachten.

Professioneel ben ik sinds het begin van mijn carrière bezig met mens en werk. Tot 2007 heb ik mensen begeleid in hun job en het vinden van een job. Sinds 2008 werk ik meer beleidsmatig als hoofd selectie en opleiding. In deze functie ontwikkelde ik een competentiemanagementsysteem, gekoppeld aan persoonlijke coachingstrajecten om mensen te versterken in hun persoonlijke en professionele competenties.

Mezelf zou ik omschrijven als een enthousiaste, goedlachse en oplossingsgerichte persoon met een open en nieuwsgierige blik. In mijn functioneren staan 'persoonlijke ontwikkeling' en 'weerbaarheid' centraal. Het is heel normaal dat we in ons leven vastlopen in bepaalde denk- en/of gedragspatronen. Vanuit mijn overtuiging dat gedrag aangeleerd en veranderbaar is, ongeacht de leeftijd, kunnen dergelijke patronen omgebogen worden door middel van bewustwording en kleine, actiegerichte stappen. Vanuit verbinding deze weg bewandelen is mijn doel.

©2019 Groepspraktijk Lotus. Groot Begijnhof 45, Tienen, 3300. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.